Arthroscopy – Ashleys historia

Ashley franska, från norra London, bestämde sig för att fortsätta med en artroskopi efter att han märkte att något var fel med knätet. Han har inte tittat tillbaka sedan.

“Jag gjorde mycket kickboxing och fotboll, så jag antar att det inte var förvånande att mitt knä började spela upp. Det var inte så ont, men det brukade låsa när jag satte mig. Jag kunde också känna några flytande klumpar runt knäskålen, som, om jag pressade dem, skulle försvinna i fogen. Det var mer obekvämt än öm, men försökte räta mitt låsade knä kände mig smärtsamt.

“Jag gick till min GP, ​​som skickade mig till Old Church Hospital i Romford. De tog några röntgenstrålar, vilket visade att en bit av benet hade brutits bort från min knäskål och detta fick mitt knä att låsa.

“Konsulten föreslog att jag har en artroskopi, och efter att ha pratats genom förfarandet bestämde jag mig för att gå vidare. Det verkade så mycket snabbare och enklare än öppen operation. Jag var på väntelistan i en månad. Operationen var under generell bedövning och jag stannade över natten på sjukhuset. När jag kom runt från anestetiken var jag lite öm och dåsig, men det var inte länge innan jag kände mig som mig själv igen.

“Jag var på kryckor i en vecka eller så och var tvungen att gå tillbaka till sjukhuset för fysioterapi en gång i veckan i tre veckor. De gav mig några övningar att göra hemma och jag var tillbaka och bokade fotboll efter en månad.

“Operationen var för några år sedan nu och jag har aldrig haft några problem sedan. Jag skulle råda någon att ha en artroskopi. Det finns inget att oroa mig för och mitt knä känns fantastiskt nu. ”

Om din läkare har föreslagit att du kan behöva operation, är denna guide till dig